KONYA / AKŞEHİR - ŞEHİT COŞKUN KARABULUT İMAM HATİP ORTAOKULU

Ekm

Okulumuz 7/A ve 8/A sınıfı öğrencileri Akşehir Müftülüğünün Akşehir Kültür Merkezi'nde organize ettiği, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Galip Akın'ın Mevlid-i Nebi haftasıyla ilgili "Peygamberimiz ve İstikamet" konulu seminerine katıldı.

Ekm

Okulumuz öğretmenlerinden Mustafa ÇAĞIRAN öncülüğünde düzenlenen etkinliklerle Mevlid-i Nebi haftasi bu yıl da kutlandi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayin A. Barbaros TOPALOĞLU'nun katılımı ile gerçekleşen etkinliklerin ilk bölümünde Güvendik Pastanesi sponsorluğunda lokma ikramı yapıldı. Sonraki safhada belirlenen öğrencilerle her  sınıfta  Mevlid-i Nebi haftasinin önemini  anlatan sunumlar gerçekleştirildi. Etkinliklerin son safhasında ise İlçe Müftümüz Ahmet MÜJDECİ okulumuza teşrif ederek öğrencilerimize konferas verdi.

May

2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca, derslerde ve özellikle Destekleme Yetiştirme Kurslari'nda emek veren tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin, yılın stresini atması ve LGS öncesi öğrencilerimize  motivasyon olması amacıyla düzenlenen kermesimiz bugün  yoğun ilgi ile gerçekleştirildi .Velilerimizin hünerli ellerinden çıkan lezzetli yiyeceklerle karnını doyuran öğrencilerimiz, müzik eşliğinde eğlendi. Okulumuza ismini veren Şehit Coşkun Karabulut'un kıymetli annesi Döndü  KARABULUT'un kermesimize iştirak etmesi ise bizleri ayrıca  onurlandırdı.Kermesin düzenlenmesinde emeği geçen başta İngilizce öğretmenimiz Sare Okuşluk olmak üzere; tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve katılımı ile şeref veren şehidimizin kıymetli annesi Döndü KARABULUT'a şükranlarımızı  sunarız.

May

Okulumuz müzik öğretmeni İlbanonur Karamüftuoğlu öncülüğünde, değerler eğitimi kapsamında, Ramazan ayında uygulamaya konulan " Ramazan Sandığı"  ; Ramazan ayı sonrasında da  " Yardım Sandığı" olarak görevini yapmaya devam etmektedir.

May

Okulumuz öğrencileri ,  din kültürü öğretmeni  Kübranur ARSLAN öncülüğünde;  Kuran-ı Kerim, Hitabet ve Mesleki Uygulama dersleri kapsaminda okul mescidinde uygulamalı olarak  namazı kılmayı, müezzinlik yapmayı ve vaaz vermeyi öğrendiler.

May

Okulumuz matematik öğretmeni Hakan ÖZDEMİR'in öncülüğünde; çocuk ve genç psikolojisi, ergenlik dönemi ve sorunlarını ele alan Haluk YAVUZER'e ait "Gençleri Anlamak" adlı kitap okunarak öğretmen ortamında tartışıldı. Kitabın çarpıcı tespitleri üzerinde duruldu.

May

Okul kütüphanemiz ders saatleri arasında ve ders bitiminden saat 17.00'e kadar öğrencilerimizin ders çalışabilmesi ve gerekli araştırmaları yapmaları için açık tutulmaktadır.Öğrencilerin  internete erişimi için en kısa zamanda gerekli malzemeler de tedarik edilecektir.Böylece çalışmak isteyen öğrencilerimize sessiz ve internete erişimi olan  bir ortam sunulmuş olunacaktır.

May

Okulumuz rehber öğretmeni Pınar ABİT tarafından,  öğretmenlerimize yönelik alternatif ölçme ve değerlendirme yöntemleri konulu bir seminer düzenlendi. Seminerde öz değerlendirme, öğrenci gelişim dosyası, performansa dayalı değerlendirme, grup değerlendirme formu, rubrik, öğrenci günlükleri, gözlem formu gibi ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin ayrıntılarına değinildi.